luksuzna stilna dnevna soba Arte Brotto

Ko si želite vaš dom opremiti z luksuznim pohištvom, ki je zgolj podobno tistemu iz časov med 15. in 18. stoletjem, ali pa dejansko želite vrhunsko oblikovano sodobno pohištvo, ki je izdelano brez uporabe vijakov, lepil ter lakov, potem je podjetje Arte Brotto najboljša odločitev.

Danes, 45 let od svojega nastanka, je podjetje med najbolj čislanimi in priznanimi podjetji na področju visokokakovostnega na novo povedanega klasičnega in stilnega pohištva in sodobnega pohištva. Prisotno je v desetinah držav, ponuja pa artikle, ki odlično združujejo prednosti industrijske proizvodnje z vso obrtniško skrbnostjo ročnega dela. Skrivnost kvalitete njihovih izdelkov je stalni in celoviti nadzor proizvodnega procesa od izbora in priprave lesa pa do končnega izdelka v procesu loščenja.

 
 

Arte Brotto je plod vizionarstva G. Sante Giorgio Brotta, ki se je leta 1966 po zaključenem vajeništvu v različnih obrtniških delavnicah odločil, da se bo ukvarjal z restavratorstvom umetniško-obrtniškega pohištva. Torej s poklicem, ki zahteva podrobno poznavanje vseh zgodovinskih izkušenj, ki so v stoletjih dozorevale pri pohištvenih mojstrih v pohištveni regiji Bassano del Grappa. Ravno ti začetki so omogočili takrat mlademu podjetniku (18 let) spoznati in obvladati vse tradicionalne postopke izdelave in obdelave pohištva. To ga je pripeljalo do drzne odločitve, da bo izdeloval sicer nove izdelke, vendar po starih postopkih. S pomočjo žene Danile De Nardi je Sante Girogio Brotto začel načrtovati in razvijati lastne pohištvene kolekcije, ki so na pohištveni trg stopile v kategorijo klasično-moderno.

Ravno prefinjen čut za kombinacijo sicer unikatnih kosov pohištva izdelanih ročno po klasičnih metodah je podjetju omogočilo 40 let uspešnega poslovanja ter močno razpoznavnost na področju kakovostnega klasičnega pohištva.

Arte Brotto ponuja široko paleto izdelkov za dnevne prostore, spalnice, jedilnice pa tudi različne pohištvene dodatke ter sestavljive pohištvene stene za knjižnice in dnevne prostore. Uporaba masivnega lesa oreha in češnje je skupna vsem njihovim pohištvenim kolekcijam, tople barve lesa pa so dodatno poudarjene s šelakom ter loščem iz čebeljega voska. Vse je seveda izvedeno ročno in skrbno po postopkih tipičnih za izdelovalce umetniškega pohištva iz Basana.