sodobna luksuzna kuhinja Arca

Umetnost, skozi svoje tisočere izrazne oblike, ohranja pomembne zgodovinske trenutke, s seboj pa prinaša tudi vse izkušnje, tradicijo in lepoto preteklih obdobij. Podjetje Arca je svojo poslovno filozofijo zgradilo ravno na teh temeljih.

Proizvaja prestižno in elegantno visokokakovostno ročno klasično luksuzno pohištvo, stilno pohištvo in sodobno pohištvo. Navdihe za dizajn svojih izdelkov črpa v najboljšem iz preteklih pohištvenih obdobij. Pri proizvodnji se naslanja na bogato mizarsko izročilo ter umetniške spretnosti obrtniških mojstrov iz okolice Bassana. Arca ima v svojem proizvodnem programu celovito paleto izdelkov za vaš dom ali poslovni prostor. Ponuja visokokakovostne prestižne kuhinje, dnevne prostore, jedilnice, pisarne, spalnice, garderobne omare, otroške sobe, kopalnice, stavbno in opažno pohištvo. Pri mnogih kolekcijah ponuja tudi modularno ter po meri izdelano pohištvo.

 
 

Arca je svojo zgodbo začela leta 1972 v Castello di Godego (med Bassano del Grappa in Trevisom). Gre za veliko podjetje, ki celoten proizvodnji proces izvaja v lastni režiji. Vse od sušenja orehovine in češnjevine, razreza, rezljanja, dekoriranja, sestavljanja, lakiranja, zlatenja in srebrenja pa do krojenja blaga za oblazinjeno pohištvo se izvaja v njihovih proizvodnih obratih. Poslovna filozofija podjetja tako natančno odraža tiste pristne in resnične vrednosti klasičnega prestižnega italijanskega pohištva.

Pri oblikovanju pohištva se podjetje naslanja na najpomembnejša obdobja italijanske in evropske zgodovine. Ponuja nam visokokakovostne ročno izdelane kose pohištva, ki se spogledujejo s tistimi najodličnejšimi iz 17., 18. in 19. stoletja. Načrtuje in izdela pa lahko pohištveno opremo tudi po meri za sleherni dom ali še tako zahteven ambient, kot so hoteli, restavracije, trgovine, pri tem pa spoštuje vse specifične želje stranke. Podjetje Arca je zaradi svojih izdelkov in svoje proizvodne filozofije med najpomembnejšimi proizvajalci visokokakovostnega klasičnega prestižnega pohištva in je povsod po svetu poznano kot odličen predstavnik italijanske kulture in klasičnega italijanskega stila.

Arca svoje pohištvo izdeluje predvsem iz najboljšega in najbolj dragocenega orehovega in češnjevega lesa. To sta vsekakor dva izmed najlepših lesov, ki odlično izražata vso svojo naravno plemenitost. Arca za izdelavo uporablja izključno najboljše postopke iz bogate mizarsko-obrtniške tradicije, na kar očitno kažejo mnogi detajli na njihovem pohištvu, tako na zunanjosti kot v notranjosti izdelkov. Pohištvo skončajo in zloščijo obrtniški mojstri ročno po postopkih in z materiali, ki jih narekuje stoletna tradicija klasičnega prestižnega pohištva. Pri tem uporabljajo različna rastlinska barvila, šelak, neoporečne lake in najboljši čisti čebelji vosek.