SAVIO FIRMINO Stilna spalnicaSpalnica je tisti prostor v domu, kjer si lahko vsakdo dovoli vsaj malo romantike. Za pohištvo pri tem odlično poskrbi italijanski proizvajalec Savio Firmino.

Cvetice, lističi in trakovi so igrivo prepleteni v bogatih kitkah. Izrezljane iz lesa s strastjo in ljubeznijo do umetnosti krasijo vzglavja postelj in so kot najlepši nakit zlatarskih mojstrov. Pozlačeni ali posrebreni detajli poskrbijo za odseve, ki prostor napolnijo s čarobnostjo in lahkotnostjo.

Preberi več

Bamax ribotArt Decò je eklektičen umetniški in oblikovalski slog. Bil je med dominantnimi na različnih oblikovalskih področjih, tudi pohištvenem, v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja.

Pri oblikovanju nove pohištvene kolekcije »Ribot« za podjetje BAMAX je mladi dizajner Giacomo Baron navdih črpal ravno iz tega stila. Poustvaril je atmosfero tistih časov, obenem pa spoštoval vse zahteve sodobnega bivanja in modne smernice na področju notranjega opremljanja. Vso vzvišenost, eleganco, prestiž in glamur izpred 100 let mu je odlično uspelo ponuditi v popolnoma novi sodobni preobleki.

Preberi več

Bizzotto Infinity in SymphonyČiste oblike in plemeniti materiali so temeljne sestavine oblikovalskega koncepta dveh novih pohištvenih kolekcij, ki jih je podjetje BIZZOTTO predstavilo na letošnjem 55. pohištvenem sejmu v Milanu (april 2016).

Pri kolekcijah Infinity in Symphony se v podjetju poigravajo s subtilnimi in nežnimi barvnimi toni, odkrito se spogledujejo s pohištvenimi slogi 40ih prejšnjega stoletja, za izdelavo pa uporabljajo le najsodobnejše materiale in površinske obdelave - finiture. Za kolekcijo Infinity so značilne dokaj linearne oblike poudarjene še z vložki iz kromiranega jekla. Pri Symphony pa prednjačijo mehke in harmonične linije ter poudarjeni naravni materiali. Tudi pri slednji ne gre spregledati kovinskih kromiranih vložkov.

Preberi več

Bizzotto Infinity in SymphonyKuhinja "Montecarlo" je čisto nova članica v sicer bogati družini vrhunskih prestižnih klasičnih kuhinj podjetja ARCA. Kuhinja ponuja nove dekorativne rezljane elemente, sodobne vgradne elemente in nove barve.

Kot njihove ostale kuhinje, je tudi ta iz masivnega lesa. Novost pa je napol prozorni lak (slonokoščena barva), da se lahko skoznj odlično vidi struktura lesa. Detajli so pozlačeni, pult je iz marmorja Emperador Dark. Otoku je dodana še mizica za zajtrkovanje.

Preberi več