Bizzotto Infinity in SymphonyČiste oblike in plemeniti materiali so temeljne sestavine oblikovalskega koncepta dveh novih pohištvenih kolekcij, ki jih je podjetje BIZZOTTO predstavilo na letošnjem 55. pohištvenem sejmu v Milanu (april 2016).

Pri kolekcijah Infinity in Symphony se v podjetju poigravajo s subtilnimi in nežnimi barvnimi toni, odkrito se spogledujejo s pohištvenimi slogi 40ih prejšnjega stoletja, za izdelavo pa uporabljajo le najsodobnejše materiale in površinske obdelave - finiture. Za kolekcijo Infinity so značilne dokaj linearne oblike poudarjene še z vložki iz kromiranega jekla. Pri Symphony pa prednjačijo mehke in harmonične linije ter poudarjeni naravni materiali. Tudi pri slednji ne gre spregledati kovinskih kromiranih vložkov.

 

Kolekciji sta celoviti, saj poleg dnevnih prostorov, sedežnih garnitur in jedilnic ponujata tudi spalnice, lesene stenske opaže, svetila ter vrsto drugih dekorativnih dodatkov. Pravzaprav sta zamišljeni v duhu medsebojnega mešanja in dopolnjevanja. Še več, obe vključujeta tudi nekatere tipične dizajnerske elemente že njihove uveljavljene kolekcije Diamond, ki pa ponuja tudi kuhinje in kopalnice. To pravzaprav daje nešteto možnosti za celovito, dinamično in živahno, a obenem vrhunsko, stilno usklajeno in prestižno opremljanje tako stanovanj kot tudi hiš.

Kot zanimivost: stenska obloga v dnevnem prostoru na sliki je iz lesa, a je pobarvana s posebno tehniko ter zaključena v visokem sijaju tako, da se svetloba na njej lomi, preliva ... površina kar oživi. Vrata pri omaricah v jedilnici dajejo vtis, kot da bi bila iz kamna, pa so pravzaprav oblečena s posebej obdelano leseno »intarzijo«, ki je nato lakirana mat ali v visokem sijaju.

Na sliki z lastnikom in direktorjem podjetja, gospodom Francesom Bizzotto (desno), ter z direktorjem izvoza g. Frigo (levo). Več o ponudbi podjetja BIZZOTTO.

  • BIZZOTTO_Infinity_1_LuksuzInStil_16052016
  • BIZZOTTO_Symphony_1_LuksuzInStil_16052016
  • BIZZOTTO_Symphony_2_LuksuzInStil_16052016
  • BIZZOTTO_Symphony_3_LuksuzInStil_16052016