marmorni mozaik Lithos

Marmor je v vseh svojih neštetih pojavnih oblikah že sam po sebi odličen gradbeni in dekorativni element, ki sleherni prostor obogati s teksturo, barvo, detajli in svetlobo. A se tu izrazna moč tega dragocenega in od nekdaj priljubljenega materiala šele začne.

V podjetju Lithos Mosaico Italia znajo marmorju vdahniti dušo. Poleg mozaikov, ki jih izdelujejo iz različnih vrst marmorja, izdelujejo tudi talne in stenske obloge. Na površino vgravirajo ali vklešejo različne klasične in sodobne vzorce. Poleg tega površinam z različnimi postopki dodajo še raster oziroma jih obarvajo z naravnimi pigmenti. Nanašajo tudi dragocene kovine kot so zlato, srebro in baker. Med njihovimi kolekcijami srečamo »klasične« mozaike z antičnimi motivi, s podobami iz slik znanih slikarjev ter seveda mozaike s fantazijskimi in geometričnimi vzorci. Ponujajo pa tudi bogato kolekcijo strukturnih marmornatih plošč. Na primer za tla takšne, ki so podobne lesenim podom, za stene takšne s klasičnim posrebrenim vzorcem čipke, pa za sodobne bivanjske prostore takšne s »klesanimi« vzdolžnimi krivuljami, in še in še.

 
 

 

Izdelki Lithos Mosaico Italia so primerni za dnevne prostore, kopalnice, kuhinje in vse druge prostore v vašem domu. Primerni so tudi za trgovine, hotele, lokale in restavracije, kjer lahko ravno stena oblečena v specifičen marmorni vzorec da celotnemu doživetju tisti unikaten pečat,  vreden pomnjenja in vračanja. Izrazna moč vzorcev in izvedb je praktično neizčrpna, pravzaprav je vedno vsak izdelek unikaten z neponovljivim vzorcem.

pohištvo LithosVrhunski izdelki podjetja Lithos Mosaico Italia so rezultat strasti, dolgoletnih izkušenj, stoletne tradicije pomešane s stalnimi inovacijami, naprednih umetniških tehnik pa tudi odličnega, elegantnega, sodobnega in edinstvenega italijanskega dizajna. Vse to je pripeljalo do tega da je podjetje danes med vodilnimi na področju mozaikov ter strukturnih oblog iz marmorja. Poleg tega so vsi njihovi izdelki 100% Made in Italy. Proizvodnje niso želeli nikoli seliti na daljni vzhod. Še več, tesno so povezani z svojim okolišem v pokrajini  Apulija (Puglia), kjer sodelujejo le z vrhunskimi lokalnimi obrtniškimi mojstri. Tako lahko zagotavljajo visoko kakovost slehernega svojega izdelka.

Pomembna odlika podjetja Lithos Mosaico Italia je tudi popolna prilagodljivost strankam. Čeprav v svojih katalogih predstavlja veliko število različnih že pripravljenih izdelkov oziroma rešitev, lahko iz marmorja izdela karkoli si stranka zaželi. Od preproste menjave barvnih kombinacij v pred pripravljenih vzorcih pa vse do ogromnih po naročilu izdelanih muralov ali tlakov iz mozaika.  Vse vedno v skladu z svojimi konceptualnimi, oblikovnimi in kakovostnimi  načeli.