kovani lestenec z brušenim kristalom BanciBanci Firenze je vsekakor med najbolj znanimi in cenjenimi proizvajalci firenških luksuznih in dizajnerskih svetil iz kovanega železa in kristala. Uspešna zgodba podjetja se je začela že davnega leta 1899, ko je Giuseppe Banci v starem mestnem jedru Firenc odprl svojo obrtniško delavnico za obnovo kovanih lestencev, kristala in stekla.

Vseskozi je proizvodnja temeljila na spretnostih firenških mojstrov, ki so s svojo dušo, energijo in prefinjenim občutkom za estetiko spreminjali trde materiale v mehke in harmonične oblike. Tekom več kot 110 let uspešnega delovanja in neštetih uspehov po vsem svetu, je delavnica prerasla v veliko podjetje v lasti že četrte generacije družine Banci. Kljub stalnemu tehnološkemu in oblikovnemu razvoju svojih izdelkov ter spremljanju tudi najaktualnejših smernic v opremljanju in arhitekturi, podjetje čvrsto ohranja vezi s svojo preteklostjo in tradicijo.

 
 

 
Podjetje Banci je pripeljalo umetnost obvladovanja kovanja železa in ročnega tkanja (tehnika nizanja) dragocenih kristalov do skrajnih mej. Vse svoje stoletno znanje in tradicijo ohranja in goji še danes. Ravno to pa predstavlja njihovo konkurenčno prednost pred vsemi drugimi proizvajalci kovanih in kristalnih svetil. Banci Firenze je že celo stoletje vzor v svetu klasične in luksuzne pohištvene opreme, pri čemer lahko slehernemu prostoru vdahne prefinjenost in ugled. Podjetje Banci Firenze je tisto italijansko podjetje, ki s svojimi izdelki uresničuje sanje in želje po najbolj ekskluzivnih in prestižnih dekorativnih klasičnih in sodobnih svetilih.

Filozofija podjetja temelji na priznanem in visokokakovostnem italijanskem oblikovanju ter izdelavi, proces proizvodnje pa se tudi danes v celoti izvaja znotraj »ene hiše« (in-house) v Italiji, v Firencah. Podjetje poleg visoke kakovosti izdelkov zagotavlja tudi visok standard pred in po-prodajnih storitev. Kar je vsekakor še kako pomembno v primeru izdelave unikatnih in dragocenih izdelkov po naročilu za znane kupce.

Umetniška prefinjenost Giovannija Bancija, ki je tisti plodoviti ustvarjalec in glavni nosilec tradicije v podjetju, skupaj z njegovo drznostjo in željo po eksperimentih, omogoča podjetju ponuditi tako moderne, etnične ter dizajnerske luksuzne izdelke, obenem pa ostati vodilno podjetje na področju klasičnih prestižnih svetil. Na trgu se predstavlja z bogatim katalogom fantastičnih izdelkov, obenem pa ponujajo možnost izdelave svetil po naročilu. Svojo že sicer bogato paleto izdelkov dopolnjujejo tudi z dekorativnimi elementi (mizice, ogledala, stoli).