kovan lestenec MMLampadariDežela z bogato zgodovino, kulturno dediščino in čudovito pokrajino: Veneto je vse to in še veliko več. Mnoge tradicije so tu ostala nedotaknjena in segajo če v čas, ko so bili življenje in vse človekove dejavnosti v sožitju z naravo. Med te tradicije se vsekakor uvršča tudi ročno kovanje železa.

Podjetje MM Lampadari je bilo ustanovljeno leta 1966 in je odličen predstavnik te večstoletne tradicije. Je eno izmed pomembnejših italijanskih podjetij na področju prestižne notranje razsvetljave. Poleg bogate kolekcije klasičnih kovanih svetil ponuja tudi obširno paleto sodobnih svetil. Oblikovalci podjetja znajo odlično prisluhniti zahtevam sodobnih smernic notranjega opremljanja in vedno znova preseneča s kolekcijami, ki se jih lahko uporabi tako v sodobnih kot v klasično opremljenih prostorih. Pri tem pa podjetja vsa svoja svetila, bodisi klasična bodisi sodobna, vedno izdeluje po avtentičnih tradicionalnih obrtniških postopkih. Tako svojim strankam ponuja še nekaj več: izdelke z dušo ter z brezčasno kakovostjo.

 
 

 
Spretni obrtniški mojstri in 50letne izkušnje omogočajo podjetju izdelati kakršnokoli še tako tehnično zahteven izdelek. Z ročnim kovanjem in oblikovanje železa svetilom vdahnejo življenje. Nato pa jim podarijo še značaj z različnimi tehnikami barvanja, zlatenja in srebrenja, z elementi iz pihanega muranskega stekla, s kristali Swarowski ter najboljšimi tkaninami za abažurje. Podjetje gre tudi v čas s tehnologijo in ponuja izdelke, ki polno izkoriščajo oblikovalske danosti, ki jih prinašaj sodobne led svetilke.

Vsi izdelki podjetja MM lampadarji so pravzaprav sodobni in v ničemer podobni tistim iz starih časov. Podjetje jih, zaradi lažje predstavitve strankam, združuje v tri velike družine: Ieri (včeraj), Oggi (danes), Domani (jutri) :

v družini Ieri srečujemo svetila, ki imajo elemente klasičnih svetil. So ročno izdelana, bogatih oblik in detajlov, obogatena s kristali in muranskim steklom. So prave obrtniške mojstrovine.

V družini Oggi lahko izbiramo med mnogimi kolekcijami sodobnih svetil, ki prostorom prinašaj harmonijo, eleganco in prestiž. Svetila so čistih a tudi drznih oblik. Sledijo sodobnim oblikovnim smernicam, prinašajo drzne barvne kombinacije in dizajnerske prijeme.

Družina Domani pa je pravzaprav zbirka mnogih po naročilu izdelanih svetil. Podjetje lahko na osnovi želja naročnika izdela svetilo poljubne oblike, s poljubnimi sodobnimi tehnološkimi elementi, poljubne velikosti in s poljubnimi detajli. Ti izdelki oziroma tak pristop je namenjen predvsem tistim, ki cenijo Italijanski dizajn in hočejo v svojem prostoru imeti unikatni prestižni izdelek Made in Italy.