kovani lestenec z brušenim kristalom in muranskim kristalom EurolampartEuro Lamp Art je podjetje, kjer se kovano železo, strast in ustvarjalnost prepletata že vse od leta 1975, ko je podjetje ustanovil gospod Mario Scelfo. Ta je svoje izkušnje v ustvarjanju svetil in pohištva iz kovanega železa začel od svojega dvanajstega leta, ko je kot vajenec začel delati v najboljših kovaških delavnicah v osrčju Toskane, v Firencah. V svoje podjetje je tako prinesel ogromno znanj in izkušenj, ki jih je v naslednjih štiridesetih letih z ekipo kovaških mojstrov nato stalno nadgrajeval in plemenitil.

Tudi danes pri izdelavi svetil, pohištva in dekorativnih predmetov v podjetju še vedno ohranjajo tradicionalne kovaške in dekorativne postopke, pri čemer ponujajo bogato paleto visečih, stenskih, stoječih in namiznih svetil ter tudi stolov, miz, postelj ter različnih dekorativnih predmetov. Obenem pa sledijo svojim načelom ponuditi originalne, samosvoje in vrhunsko oblikovane izdelke z natančno dodelanimi detajli, ki so sodobni a z jasnim stikom s svojo firenško dizajnersko ter kovaško tradicijo. Euro Lamp Art ponuja nadvse elegantne in prefinjene neo klasične in sodobne izdelke iz kovanega železa. Mojstri ročno kovana svetila in dekorativne izdelke obogatijo še z dragocenim brušenim steklom, Muranskim steklom, kristali Swarovski, različnimi abažurji, porcelanom, kovanimi rožami in listi ... svetila tudi obarvajo v različne barvne kombinacije oziroma jih pozlatijo ali posrebrijo. Lepoto svojih svetil poudarjajo tudi s sodobnimi LED svetili, kar jim omogočajo tudi nove oblikovalske prijeme in zgradbe svetil. Vsi izdelki so izključno ročno izdelani in so 100% Made in Italy.

 
 

 

Podjetje svoje izdelke ponuja v okviru več družin.

Decor prinaša bogato paleto različnih modelov svetilk, ki se v veliki meri naslanjajo na tradicijo, pri čemer pa zaradi svoje oblike prinašajo brezčasno in vedno aktualno lepoto. Izdelki so za vse tiste, ki iščejo izraznost ter močno energijo ročno kovanih izdelkov. Za vse tiste, ki v svetilkah iščejo dekorativne predmete ter tvorne subjekte v svojih sodobnih ambientih.

Jewels (dragulji) ponuja svetila kjer je svetloba obogatena z lesketanjem. So sodobna in nadvse elegantna ročno kovana svetila, ki s samosvojim dizajnom združujejo tradicijo z modernim. Bogatijo jih dragoceni dekorativni elementi kot so kristalne kaplje, verižice iz biserov ali pihanega stekla, pozlate, ... kar jim prinaša lesket tipičen za dragulje. V njih se prepletajo ekskluzivnost, harmoničnost, funkcionalnost ter prestiž.

Kot je Operna glasba edinstvena in večna, takšna so svetile in izdelki iz družine Opera. So harmonija oblik, barv, kovine in kristalov. Prinašajo vedno atraktivni ples prosojnosti, odsevov, svetlobe in senc. Izdelki so bogati in prestižni ter se močno naslanjajo na tradicijo. A so oblikovani na novo, primerno času in zahtevam sodobnega kupca.

V Tales (pripovedke) so zbrana sodobno ročno kovana svetila in dekorativni izdelki. So zelo domišljenih, odločnih, izrazitih in elegantnih linij, pa vendar z mnogimi detajli, ki je lahko že vsak zase zanimiv dekorativni element. Zaradi spogledovanja s tradicijo so odlična izbira za klasične ter za sodobne ambiente.

 

Podjetje svoje izdelke prodaja po celem svetu. Prisotno je v celotni Evropi, ZDA, Kanadi, Japonski, Združenih Arabskih Emiratih, Rusiji in drugje. Poleg privatnih domov njihova svetila in dekorativni izdelki krasijo tudi mnoge hotele, restavracije, poslovne objekte pa tudi verske objekte. Čeprav v svojih katalogih ponujajo mnoge vrhunsko dovršene izdelke primerne za klasične in nadvse sodobne ambiente, so vedno pripravljeni prisluhniti željam kupcev. Svoje izdelke lahko prilagodijo specifičnim potrebam oziroma pripravijo tudi čisto nove izdelke.