vrtna jedilna miza BraidPodjetja Braid je na področju sodobnega vrtnega pohištva referenčna točka za vse tiste, ki iščejo visoko kakovost, italijanski dizajn ter ročno pletenje izdelkov. Zgodbo je podjetje začelo pisati pred sedemdesetimi leti, ko je obrtniški mojster Luigi Maurizi v kraju Mogliano (Italija) pričel z izdelavo pletenih cekarjev in košar iz protja. Ko so se mu v naslednjih letih v delavnici pridružili sinovi, so v proizvodnjo vnesli še dodatne nove materiale, kot so bambus, rogoza in ratan, ki so bili primerni tudi za izdelavo vrtnega pohištva in dekorativnih dodatkov.

Po vrtnem pohištvu Maurizi so kmalu začeli povpraševati ne samo v Italiji, ampak tudi drugod po svetu. Podjetje je tako rastlo in kmalu postalo eno izmed pomembnejših Italijanskih proizvajalcev prestižnega vrtnega pohištva. Danes podjetje vodi že tretja generacija družine Maurizi, ki je proizvodnjo oplemenitila še s sodobnimi izdelki iz sintetičnega ratana s strukturami iz aluminija.

 
 

 

Danes je večina izdelkov narejena iz umetnih vlaken (umetni ratan), ki se jih plete na strukture iz aluminija. Vlakna so namenoma izdelana tako, da so kar se da podobna naravnim materialom. Struktura iz aluminija je dodatno zaščiten še z prašnim barvanjem z barvami na osnovi epoksi smol. Uporabljeni materiali omogočajo, da se lahko izdelke uporablja zunaj praktično v vseh vremenskih razmerah. Dež, slana voda, klor, UV žarki, mraz izdelkov BRAID ne poškodujejo in jih skozi čas tudi ne razbarvajo. Tudi za blazine se uporablja izključno najkakovostnejše nepremočljive tkanine. Podjetje uporablja izključno tkanine, ki jih proizvajata Sunbrella in Parà , vodilna proizvajalca na tem področju. Izdelki BRAID ne vsebujejo škodljivih ali toksičnih sestavin, ne terjajo nobenega vzdrževanja, operemo pa jih lahko kar z vodo.