sodobna luksuzna kuhinja Castagna CucineZa Benečijo (Veneto) pravijo, da je srečna dežela. Tam so se namreč rodili znani arhitekti in vrhunski obrtniški mojstri, prefinjeni slikarji in kiparji, izjemni glasbeniki in skladatelji. V Benetkah, Veroni, Padovi, Vicenzi, Trevisu ... pravzaprav v slehernem kotičku te dežele lahko namreč odkrijemo nekaj lepega, kar sta ustvarila znanje in genialnost tako sodobnih umetnikov, kot seveda tistih iz bližnje in daljne preteklosti . Podjetje Castagna Cucine se nahaja v bližini mesta Vicenza. Tu se na primer nahaja največ vil, ki jih je projektiral znani arhitekt Andrea Palladio . Te so danes uvrščene v Unescov seznam svetovne dediščine.

Zgodba podjetja Castagna Cucine se je začela leta 1958. Ustanovitelj gospod Francesco Castagna je že v začetku začrtal jasno pot podjetja: ponuditi vrhunske sodobne kuhinje iz masivnega lesa, pri tem pa navdih za dizajn črpati iz bogate umetniške in obrtniške dediščine svoje dežele. Podjetje tudi 60 let potem pri izdelavi svojih kuhinj in ostalega pohištva temu zvesto sledi.

 Podjetje ponuja bogato kolekcijo sodobnih kuhinj in luksuznih kuhinj, pri čemer ima masivni les s svojimi karakterističnimi "nepravilnostmi" glavno vlogo. Kuhinje so sodobne a obogatene z detajli in ročno rezljanimi elementi tipičnimi za klasične kuhinje ali stilne kuhinje. Količina teh je majhna in so harmonično vključeni v sicer sodoben ter nadvse prefinjen dizajn. Pa vendar so ravno ti detajli tisti, ki opredeljujejo posamezne kolekcije ter naredijo te kuhinje posebne, drugačne in navsezadnje samo vaše.

Vse kolekcije dopolnjujejo izbrani vrhunski marmorji, kristalne vitrine ter sodobni vgradni elementi. Poleg tega podjetje ponuja tudi bogate spremljajoče pohištvene programe v skladu s sodobnimi trendi notranjega oblikovanja: kuhinja, jedilnica in dnevna v enem prostoru. Izberete si lahko stilno usklajeno pohištvo za sodobne jedilnice ter sodobne dnevne prostore. Ponuja različne vitrine, omare, opažne stene, mize, stole ... za ljubitelje vina pa tudi celovito pohištveno opremo za domače vinske kleti. Vse iz masivnega lesa in drugih vrhunskih materialov.

Castagna Cucine je sodobno in vrhunsko podjetje, pa vendar k vsakemu naročilu pristopa butično. Vsaka stranka je namreč posebna, vsaka ima svoje želje in pričakovanja. Njihove sicer oblikovno in tehnološko dovršene kuhinje in drugi izdelki so zato narejeni po meri ter v harmoniji z življenjskim slogom sleherne stranke. To izdelkom prinaša tudi izrazito visoko eleganco, strankam pa vrhunsko udobje in vsakodnevne užitke.