Stilno in sodobno skupaj, Angelo CappelliniV Lombardiji, nekje na pol poti med Milanom, metropolo mode, dizajna in financ, ter pravljičnim Comskim jezerom, leži Brianza: zgodovinsko okrožje vrhunskega italijanskega umetniškega pohištva. V samem središču Brianze je kraj Cabiate. In ravno tam je bilo daljnega leta 1886 ustanovljeno podjetje Angelo Cappellini, eno izmed najboljših Italijanskih proizvajalcev masivnega visoko kakovostnega stilnega in sodobnega pohištva.

Danes je podjetje znano po celem svetu po svojih izdelkih, v katerih poustvarja tako najbolj elegantne pohištvene stile iz preteklosti, kot tudi najaktualnejše a vedno prefinjene oblikovalske trende današnje dobe. Pri izdelavi združuje klasične obrtniške postopke rezljanja, izdelave intarzij, obdelovanja površin in barvanja ter sodobne proizvodne procese in sledenja naročil. Vse to, da zagotovi vrhunsko kakovost svojih izdelkov in storitev.

 
 

 

pohištvo Angelo Cappellini 2V njihovi bogati ponudbi lahko najdete reprodukcije avtentičnih modelov najpomembnejših evropskih pohištvenih stilov iz preteklosti: Ludvik XIII (Barok), Ludvik XV, Ludvik XVI, Regenca, Imperij in Biedermaier. Kolekcije vključujejo jedilnice, dnevne prostore in sedežne garniture, mize, stole, počivalnike, spalnice, kopalnice, dekorativne dodatke, ogledala, konzole .....

A podjetje seveda ni usmerjeno zgolj v preteklost. To isto pohištvo ponuja tudi v sodobni preobleki - sodobne barvne kombinacije, tkanine in materiali. Še več, ponuja tudi bogato kolekcijo na novo dizajniranega, svežega in lahkotnejšega klasičnega pohištva (neoklasika). To sicer vključuje mnoge elemente bogate pohištvene tradicije (rezljanje, intarzije, obdelovanje površin) vendar je prilagojeno okusu ter bivanjskim potrebam sodobnega človeka, ki si obenem želi še kanček glamurja. To pohištvo proizvajalec združujejo v kolekciji Mediteranij.

pohištvo Angelo Cappellini 3Angelo Cappellini pa seveda svoje zgodbe ne zaključi tu. Vse svoje stoletne izkušnje, znanje in svojo filozofijo "ponuditi vrhunsko pohištvo, ki v dom prinaša eleganco, prefinjenost, toplino in domačnost", so leta 2010 začeli pretapljati še v sodobne kolekcije. Te ponujajo pod blagovno znamko OPERA contemporary, vključujejo pa pohištvo za dnevne prostore, spalnice, jedilnice, vhodne veže, pisarne ... praktično za vse prostore vašega doma.

Ker se dandanes pri opremljanju notranjih prostorov pogosto zasleduje filozofijo, da lahko v isti prostor vnesemo pohištvo in dekorativne predmete zelo različnih stilov, nam tako bogata in celovita ponudba vrhunskega pohištva podjetja Angelo Cappellini  prinaša brezmejne možnosti kombiniranja. Vaš dom (lokal, restavracija ...) bo z njihovim pohištvom zagotovo vrhusnko opremljen, stilno dovršen, edinstven ... ter samo vaš.