kovani lestenec z brušenim kristalom in muranskim kristalom EurolampartPodjetje Sylcom ponuja na novo oblikovane klasične ter sodobne lestence iz pihanega in ročno oblikovanega muranskega stekla, stropna svetila, stenska svetila, namizna svetila in stoječa svetila. Poleg že tako širokega nabora standardnih svetil vedno prisluhne tudi željam kupca. Izvede lahko spremembe v dimenziji, barvi, dodatkih pri standardnih izdelkih, lahko pa izdela popolnoma nov izdelek tudi zgolj na osnovi skice. Pri tem pa vedno upošteva tradicijo muranskega stekla ter ponuja vrhunsko kakovost ročne izdelave.

A da razumemo njihovo delo ter vrhunsko kakovost njihovih izdelkov, moramo zgodbo začeti z vprašanjem ....

Le kaj je skrivnost Benetk?

Vsekakor je to svetloba, ki se živahno poigrava na mnogih barvitih in razgibanih fasadah veličastnih beneških zgradb, ozkih ulicah, mostovih, kanalih, plovilih in ljudeh. Svetloba, ki vedno znova navdušuje v vseh svojih nepredvidljivih oblikah in odtenkih in tej 1000 letni kraljici podarja vedno nove in čarobne obraze. In to skrivnost so beneški steklarski mojstri že davno ujeli v svoje brezčasne izdelke iz stekla in se tako poklonili tej brezmejni lepoti. Danes nas večina beneško steklo pozna kot muransko steklo. V preteklosti so namreč vse beneške steklarske delavnice bile na streljaj oddaljenem otoku (mestecu) Murano.

 

 

Skrbno varovana skrivnost izdelave vrhunskih izdelkov iz pihanega in ročno oblikovanega stekla je že vse od začetkov rezervirana le za izbrane. Razodeta tistim, ki v izdelavi svetil, vaz, kipov ... iz muranskega stekla vidijo svoje poslanstvo. Je dar tistim, ki so dejansko tesno geografsko povezani z Benetkami, ki spoštujejo vrednost ter delo svojih vrhunskih domačih steklarskih mojstrov in ki spoštujejo ljudi ter naravo. Je dragocenost predana v varščino tistim, ki z vsem svojim zanosom skrbijo, da lahko lepote muranskega stekla občudujemo danes mi in da jih bodo lahko občudovali tudi naši zanamci jutri.

In podjetje Sylcom že več kot 50 let gradi svojo zgodbo na tem izročilu. Pri izdelavi svojih svetil strogo spoštuje tradicijo. Njihov pristop je tipičen za obrtniške delavnice, obenem je skrb za kakovost tipična za najnaprednejša tehnološka podjetja.

Sylcom pri svojih izdelkih izkorišča vse potenciale muranskega stekla in ponuja vrhunske na novo oblikovane klasične ter moderno oblikovane izdelke. Vsako svetilo je izdelano iz pihanega ter ročno oblikovanega stekla po klasičnih, skozi stoletja preizkušenih postopkih. Vsak izdelek je zato unikaten. Sylcom ponuja izdelke iz stekla različnih barv (prozorno, črno, rdeče, dimno, belo, modro ...), z različnimi dodatnimi elementi (zlati lističi, zlati prah, ...) ter dodatnimi dekorativnimi elementi (elementi iz kovanega železa, brušeni kristal, ...). Tako kot dizajn je tudi sestava stekla bila prilagojena današnjemu času. Škodljive snovi, kot npr. svinec, so že davno izločili iz proizvodnje. Še več, Sylcom že od svojih začetkov skrbi za varovanje okolja, njihov trud pa je bil dodatno poplačan tudi s certifikatom ISO 14001. Skupaj s tem je Sylcom, kot varuh tradicije muranskega stekla, prejel tudi certifikat 100% made in Italy. Avtentičnost vsakega njihovega izdelka se lahko preveri na spletni strani www.madeinitalycert.it.